Om mig

MIN HISTORIE

Jeg kan tydeligt huske det. Da jeg var omkring 10 år, solgte jeg min første tegning til en tysk turist på Fanø for en plade Marabou-chokolade. Følelsen af glæde og tilfredsstillelse af at kunne noget med en blyant, at lave noget andre synes var flot, at gøre mig umage – den oplevelse forlader mig aldrig

Som teenager mistede jeg min far, og i en lang periode derefter brugte jeg ret meget af min tid på at tegne. Jeg forsvandt ind i en verden, der kunne give mig en pause fra alle tankerne og de svære følelser. Efterfølgende har jeg brugt det at tegne som et frirum i en travl hverdag, hvor jeg kan slappe af og lade op igen.

Jeg har altid haft en stor trang til at skabe, og der er ikke mange kreative genrer, jeg ikke har prøvet. Jeg var heldig at gå på et fantastisk fritidshjem hvor lige netop kreativiteten fyldte meget.

Alt fra læder, lysstøbning, syning, træværksted, gipsstøbning, modelflyvning, gokartbygning, filt, perler, tegning, maling og meget, meget mere blev afprøvet.

Som voksen er jeg fortsat med at dyrke og udforske de forskellige kreative genrer, men har altid holdt fast i det at tegne. Det er den ting, som jeg har lyst til fortsat at udforske, og jeg kan simpelthen ikke lade være med at tegne.

I mine år som folkeskolelærer har jeg, ud over dansk, undervist i håndarbejde, sløjd og billedkunst. Jeg oplevede hurtigt, hvor let det var for mig at vise metoder og teknikker, så alle elever var med og fik lavet nogle fine ting og værker. Jeg har altid, og gør det stadig, værnet om de grundlæggende teknikker, som er fundamentet for et godt stykke arbejde og ikke mindst en god tegning.

Som billedskoleunderviser for både børn og voksne har jeg fået et klart billede af hvordan disse metoder og teknikker formidles og introduceres bedst til nye tegnere.

Jeg er ikke i tvivl: ALLE KAN TEGNE, når bare de ved hvordan.

Idéen om at lave en online billedskole kom til mig dagen inden jeg skulle løbe maraton i Berlin for første gang. Under selve løbet nåede jeg også at tænke meget af det igennem – jeg havde god tid – og derefter fyldte det bare mere og mere i mit hoved. Det føltes rigtigt på alle måder!

Som familie havde vi et stort ønske om en mindre presset hverdag og mere mentalt overskud til hinanden. Så en online billedskole harmonerede godt med et ønske om at arbejde hjemme, ikke være bundet af faste arbejdstider og samtidig give mulighed for mere tid med vores drenge. Jeg stoppede nogle måneder efter som folkeskolelærer og har først brugt en del måneder på at lave undervisningsmateriale til forlaget Alinea, som skal bruges til billedkunst i folkeskolen. Sideløbende har jeg arbejdet på at få opbygget min online billedskole SIMPLE-ART.

Jeg kan lære dig at tegne. Gennem enkle forklaringer, billeder og øvelser, kan du hurtigt og enkelt forbedre dine tegnekundskaber, samtidig med at du får et kreativt frirum med plads til ro og fordybelse. Lige når det passer dig.

Jeg glæder mig til at lære dig at tegne!

Anne Dorthe Veise

Erfaring og baggrund

 • Folkeskolelærer gennem 10 år med linjefag i dansk, håndarbejde, sløjd og billedkunst
 • Billedskoleunderviser på Slagelse Billedskole 2012 –
 • Billedkunstunderviser LOF Slagelse 2016 –
 • Medlem af Billedkunstlærerforeningens hovedstyrelse & lokalkreds 2012-2014
 • Freelance tekstforfatter hos Alinea for faget billedkunst til folkeskolen.
 • “Billedkunstens Dag” – planlægning og afholdelse for 200 folkeskoleelever
 • “Skøn Skole” – projektleder af innovationsprogram der inddrager eleverne i udformningen af et inspirerende undervisningsmiljø
 • Medarrangør af børnekunstudstillinger for billedskole, folke-, fri- og privatskoler i Slagelse kommune
 • Udsmykningsprojekt af 700 m2 mur i Antvorskov Skoles skolegård i samarbejde med kunstner Kit Carlsen
 • Kulturnat Sct. Michaels Nat i Slagelse. Arrangeret og afholdt kreativ aktivitet
 • Lavet workshops for institutioner, billedkunstundervisere, lærere, pædagoger og private firmaer
 • Elev på tegneskole i København
 • Deltaget på Billedkunstskole på Statens Museum for Kunst
 • Ejer af Simple-Art 2016 –

…og lidt til